Com treballem a Psigma?

Fonaments i metodologia de treball

Els professionals de l’equip de Psigma pensem que la salut humana s’ha d’entendre a través de la relació entre la part psicològica o emocional (ment) i la part orgànica o fisiològica (cos).

Des de la teoria mèdica antiga fins als estudis científics actuals, sempre s’ha apuntat que la influència recíproca entre el cos i la ment fa que sigui necessari relacionar ambdós aspectes a l’hora de tractar els problemes de salut.

A l’hora de tractar problemes de salut és necessari relacionar el cos i la ment

A dia d’avui en medicina encara es treballa massa separant aquesta relació. L’actitud de no tractar ni diagnosticar des d’aquesta òptica global fa que es descuidin moltes de les causes que poden provocar i mantenir una malaltia o problemàtica física o mental. Això sovint ens condueix a tractaments innecessaris o que no acaben de solucionar el problema.

La nostra visió holística i integradora de la salut s’ha vist avalada tant en estudis científics de prestigi com en els resultats que hem anat aconseguint.

El mètode psicològic i de salut que utilitzem a Psigma comença per realitzar una avaluació i diagnòstic rigorós al pacient. S’avaluen els aspectes psicològics i també es té en compte la part orgànica del problema perquè puguem encertar en el diagnòstic i en el tractament més adient. Si ho creiem oportú, es continua treballant amb el propi equip d’especialistes de salut o bé derivant el pacient a un centre o professional de confiança. Si la dificultat ho requereix, també treballem de manera conjunta tant en el tractament com en el seguiment del cas fins que la persona sent que ha millorat o resolt el seu problema.

Treballem sempre amb l’objectiu de portar a terme un tractament eficaç i el màxim de beneficiós pel pacient.

Tot seguit pots obtenir informació més concreta sobre diferents aspectes metodològics del nostre servei de psicologia, el més important de Psigma.

 

Funcionament de les sessions

Sessions de Psicoteràpia

A Psigma sempre procurem que la teràpia sigui el més eficient possible, i que les persones que ens venen a veure surtin de les sessions amb les eines necessàries per enfrontar-se a les adversitats de la manera més autònoma possible.

Als nostres centres de Barcelona, Vic, Manresa i Girona ajudem a les persones seguint la metodologia que s’ha demostrat més efectiva.

Com pot ser el procés terapèutic?

 • Primeres sessions d’exploració/avaluació del motiu de consulta. Sol ocupar entre 1 i 4 trobades.
 • Sessió de devolutiva i feedback. El psicoterapeuta exposa l’anàlisi funcional del problema i es consensuen els objectius terapèutics. Es dona una primera orientació de la durada i de la línia de treball que s’utilitzarà.
 • Prioritzem. Es decideix l’ordre de prioritats de treball, segons les necessitats del cas i s’inicia el tractament.
 • Treball terapèutic. Es mostren i s’apliquen les estratègies que calen per a que la persona millori en la seva dificultat fins a sentir-se satisfeta.
 • Seguiment i finalització. S’espaien molt les visites i es promou la prevenció de recaigudes. Finalitza la teràpia amb l’acord de terapeuta i pacient.

Segons la demanda i la casuística que es presenti, les sessions poden ser individuals, en parella, en família o amb un treball grupal.

Quant duren les visites i la teràpia?

A Psigma, les sessions individuals duren al voltant d’una hora. La freqüència de les visites sol ser inicialment setmanal i de seguida que l’evolució del procés terapèutic ho permet, passen a ser quinzenals o mensuals. Ens adaptem al ritme de cada persona.

A vegades el procés pot ser molt breu, ja que el alguns casos amb una reorientació de dues o tres sessions la persona pot trobar la via per sentir-se millor. D’altres vegades, la teràpia serà més llarga a causa de l’antiguitat o complexitat de la dificultat o de la summa de circumstàncies problemàtiques de la persona.

Què són les tasques psicoterapèutiques?

És habitual que el psicòleg proposi tasques, explicades en consulta i consensuades amb el pacient, per fer a casa durant la setmana. Aquestes promouen el compromís i la implicació de la persona amb el seu treball terapèutic. Així no només s’aprofiten els minuts a la consulta sinó que entre sessions el pacient segueix madurant i consolidant els aprenentatges.

Quina és la nostra filosofia de treball?

Els professionals de Psigma sempre treballem per oferir-te l’acompanyament i l’atenció més càlids, rigorosos i eficients possible. Treballem pel teu benestar.

Vetllem perquè el procés sempre sigui el més eficaç possible. Per això hem creat equips professionals multidisciplinaris i comptem amb una xarxa professional externa àmplia i de confiança. Si ho considerem necessari, proposem treballar conjuntament amb altres professionals, ja siguin de Psigma o d’altres centres de la nostra xarxa de confiança, per tractar i abordar la problemàtica del pacient d’una forma eficaç.

Sessions de millora vital, creixement personal i assessorament personal

En aquest cas el procés és molt més flexible. Primer s’avaluarà el motiu de la consulta, i en funció d’aquest anirem adaptant les sessions, els objectius i els tipus de temàtica a tractar. En ocasions, amb una sessió d’orientació n’hi pot haver prou i, si l’ajuda professional puntual ha aportat prou claredat al pacient es pot decidir que no és necessari iniciar un tractament terapèutic.

Diferents possibilitats d’atenció psicològica

Em funció del motiu de la consulta i de la problemàtica presentada recomanem o consensuem un dels següents tipus de sessions:

 • Psicoteràpia individual
 • Teràpia familiar
 • Teràpia de parella (pot combinar sessions individuals i conjuntes)
 • Sexologia (segons les circumstàncies es valorarà treballar en individual o en parella)
 • Intervenció en crisis (en casos d’alt patiment o de necessitat immediata)
 • Assessorament personal
 • Millora i creixement personal
 • Terapia de grup

*Es poden realitzar les sessions menys la teràpia grupal mitjançant el servei de teràpia en línia (videoconferència) que oferim a Psigma

Orientacions psicològiques que utilitzem i tècniques

Psigma som un equip de psicòlegs especialitzats en psicologia clínica. Dins d’aquesta vessant de la psicologia hi ha diverses orientacions de treball: teràpia cognitiva-conductual, teràpia familiar sistèmica, teràpia Gestalt, anàlisi transaccional, teràpia humanista, psicoteràpia integradora, constructivisme, teràpia breu estratègica, teràpia centrada en solucions, psicologia positiva, mindfulness, PNL, Hipnosi Ericksoniana, psicoanàlisis, etc.

Treballem majoritàriament amb la teràpia cognitiva-conductual, constructivista, breu estratègica, sistèmica i humanista. Tot i que de vegades també podem emprar algunes tècniques d’altres orientacions.

L’orientació, les tècniques específiques i el marc de la teràpia varia segons la formació del terapeuta, però sobretot del que més encaixi amb el tarannà i la dificultat del pacient.

La teràpia cognitiva-conductual parteix de la premissa que els pensaments i les emocions determinen les emocions i les conductes, i viceversa. Que intervenir en qualsevol d’aquests factors pot millorar el nostre benestar general.

L’orientació constructivista defensa que la realitat de cada persona es construeix a partir de les experiències individuals acumulades al llarg de la vida; que cadascú és el constructor actiu de la seva realitat i, per tant, del seu canvi. Treballant des d’aquesta realitat es pot construir una alternativa més beneficiosa.

L’orientació sistèmica valora cada persona com a membre d’un sistema (família, grup d’amics, xarxa social, etc.), molt influenciada per es interrelacions i els processos comunicatius que se’n deriven. No entén la simptomatologia com un problema individual, sinó com a part d’un patró que es pot modelar, si cal, treballant amb altres membres del sistema.

L’orientació breu estratègica se centra en crear estratègies directes i concretes per afrontar el problema. S’aplica amb tècniques com la intenció paradòxica o generant més símptoma per saturar la persona i provocar una reacció. A partir de fórmules aparentment senzilles, es poden solucionar problemes complexos i de llarga durada.

La psicologia humanista confia les capacitats de les persones per trobar el seu equilibri emocional. Lluny d’avaluar i tractar a la persona des d’un únic enfocament, ho fa segons les seves circumstàncies globals. Es dedica la mateixa atenció als pensaments, les emocions, el cos i l’espiritualitat i les tècniques s’adapten a les necessitats individuals.

Llegir més

Si necessiteu més informació sobre com treballem, el nostre marc professional i les tècniques psicoterapèutiques que utilitzem en cada cas, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres. Estarem encantats els resoldre els vostres dubtes.

Contacte

Formulari de contacte

Fes-nos una consulta i et responem

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES: Responsable: Roger Puigdecanet Riubugent Finalitat: Comunicacions relacionades amb els serveis sol·licitats. Legitimació: Execució de la sol·licitud. Destinataris: No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional. Informació addicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en POLÍTICA PRIVACITAT

×
Contacte

Formulario de contacto

Envíanos tus datos y te respondemos!

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS: Responsable: Roger Puigdecanet Riubugent. Finalidad: Comunicaciones relacionadas con los servicios solicitados. Legitimación: Ejecución de la solicitud. Destinatarios: No se cederán datos a terceros, salvo obligación legal. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional. Información adicional: Puede consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en POLÍTICA PRIVACIDAD

×

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis. Si continua navegant, vostè està acceptant el seu ús. Política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Psigma