Cat / Esp

COM FIXAR-SE OBJETIUS PROFESSIONALS I PERSONALS

Ens acostem a final d’any i arriba aquell moment que molts fem revisió del què hem fet, d’on som i d’on volem arribar. A vegades però no tenim clar com fixar-nos o com assolir-los. Des del servei de coaching de Psigma et podem ajudar.

Com pot ajudar-nos el coaching a la consecució dels nostres objectius?

L’objectiu o propòsit ens defineix el camí a seguir i des del coaching s’ajuda a les persones a la seva consecució afavorint que la persona adopti una mentalitat d’aprenentatge oberta. Una visió d’aprenentatge ens permet obrir nous camins a través de la formació, el treball o la constància. És des d’aquí que el coaching ens predisposa a mirar-nos en el mirall de qui podem arribar a ser més enllà de qui som avui.

Moltes persones consideren que les seves aptituds, habilitats i caràcter ja estan determinats de forma innata. Aquesta perspectiva es pròpia de persones estancades que no es  no es plantegen objectius o reptes personals/professionals ja que aquests pensaments limitats condiciona el seu potencial de desenvolupament.  En aquest punt, quan estàs estancat, un procés de coaching és la millor eina per avançar ja que es treballa quins són aquests pensaments limitants i ajudar a fer un el gir cap a una mentalitat de creixement.

Com fixem objectius?

1.- Escriu-los! La clau per fixar-nos metes personals o professionals és pensar sobre el paper. El fet d’escriure els objectius t’obliga a realitzar una reflexió que permet que concretis els pensaments des de l’abstracció.  No estem acostumats a posar objectius per escrit però el fet d’escriure’ls augmenta exponencialment la probabilitat d’èxit.

2.- Fixa’t objectius concrets. Per a la determinació d’un objectiu, tant si és personal com professional, és important concretar el punt d’arribada. Els objectius han de ser estimulats, inspiradors però han de concretar-nos el punt d’arribada. Per això recomanem fixar objectius SMART. SMART és un acrònim provinent de l’anglès que ens recorda com han de ser els objectius.

S (Específics / específics) – QUÈ?

M (Mesurable / mesurables) – QUANT?

A (Achievable / assolible) – COM?

R (Realistic / realista) – AMB QUÈ?

T (Time based / Definits en el temps) QUAN?

Quan formulem objectius seguint el criteri SMART facilita que qualsevol persona (nosaltres o el nostre equip) pugui entendre amb exactitud què es vol assolir, com mesurarem si hem assolit o no l’objectiu, amb què comptem i amb quan temps hem d’assolir els objectius. Aquest senzill model et força a sintetitzar i concretar l’objectiu de manera que no cal afegir-hi més explicacions.

Com aplicar la gestió per objectius?

Des de Psigma seguim el mètode de 10 passos per a una bona gestió per objectius.

 1. EM RESPONSABILITZO i implico als meus col·laboradors. Els dono marge de confiança que els hi permeti arriscar-se a prendre les seves pròpies decisions, encara que en algun cas pugui suposar un error.
 2. FOMENTO LA MOTIVACIÓ mitjançant recompenses en funció del compliment d’objectius. Els incentius no tenen per què ser econòmics, poden basar-se en salari en espècie i/o emocional.
 3. FAIG UNA CONSTANT RENOVACIÓ D’OBJECTIUS. Re-avaluo llocs i tasques. Coordino de forma contínua als meus col·laboradors amb la finalitat d’avançar tots en una mateixa direcció.
 4. GENERO UN SISTEMA DE COMUNICACIÓ mitjançant reunions individuals i/o col·lectives amb la finalitat que els col·laboradors coneguin els seus resultats. Al ser mesurables em serveix per a valorar la seva capacitat i potencial. I ser reconduir si s’escau.
 5. PROMOC EL REPTE fugint de la conflictivitat i rivalitat entre companys. Es tracta que els col·laboradors posin tota la seva energia en assolir els objectius.
 6. ESPECIFICO de la forma més detallada possible els objectius (les accions, els ratis, el temps i els recursos necessaris).
 7. ACTUO COM A LÍDER – COACH facilitant als col·laboradors el coneixement i suport en la pressa de decisions quan ens m’ho requereixin.
 8. ESTABLEIXO OBJECTIUS ASSOLIBES i evitar caure en la saturació, desmotivació i poc comprimís de l’equip.
 9. FAIG SEGUIMENT. Planifico reunions per fer seguiment i avaluar periòdicament el compliment dels objectius.
 10. DETERMINO ACCIONS DE SEGUIMENT juntament amb les persones col·laboradores. En la reunió anual de tancament d’objectius, al marge dels resultats obtinguts, analitzo i determinar accions per millorar-ne  la gestió i compliment dels objectius

Com diu Anthony Robins “Establir objectius és el primer pas per tornar el què és invisible a visible”

Des del servei de coachig de Psigma podem ajudar-te:

 • Si necessites orientació per gestionar els teus objectius i/o els del teu equip.
 • Si vols aprofundir ens les tècniques per aconseguir millors resultats.
 • Si no vols seguir confiant en la bona sort i vols ser part activa del canvi.
 • Si vols potenciar la teva habilitat en la gestió per objectius.

Necessites ajuda?

No dubtis a consultar-nos-ho!

Francesc Baqué

Coach

620 756 015   /  info@psigma.cat