Cat / Esp

“Monólogos de la vagina”

Eve Ensler, autora teatral, és la guionista de l’obra de teatre titulada “Monólogos de la vagina”. L’obra és fruit de les entrevistes a un grup variat de més de dues-centes dones i en la que s’interpreten les seves experiències i records  més íntims i honestos; parlen sobre la sexualitat, l’orgasme, el desig, la menstruació, el part, la violació, etc. Per primera vegada, i superant diverses censures, algú decideix parlar d’un tema que encara arrossega tabús. Fins el dia d’avui, l’obra s’ha representat en més de 100 països i s’ha convertit en un gran moviment contra el maltractament a dones.

També el llibre, amb el mateix títol, ens ofereix un resum d’aquestes històries narrades seguint el mateix objectiu: reivindicar la vagina. Els diàlegs i les històries commovedores que el formen ens conviden a la reflexió i obren camí per trencar amb l’opressió, la confusió i/o la incomoditat que massa sovint envolten aquest tema, pretenent abandonar el dualisme patriarcal que –malauradament- encara es troba dins la nostra societat.

Compartir la nostra història, la historia de les nostres vagines, significa avançar, sobreviure com a dones, créixer, alliberar-nos i donar permís per reconèixer la nostra vagina i tot el que representa. Significa deixar enrere l’expressió en veu baixa d’“allò d’allà baix” i substituir-la per VAGINA, amb majúscules i en veu alta i clara.

Eve, ens regala un espai on reflexionar, on conèixer les vagines d’altres dones, on plantejar-nos preguntes, on retrobar respostes, on aprendre. Un espai per dialogar amb tu; amb la teva vagina.

Si la teva vagina pogués parlar, què diria?

En el següent enllaç podeu trobar part de l’obra teatral “Monólogos de la vagina”:

http://www.youtube.com/watch?v=Rap5fYwSoAU