Cat / Esp

Trobar la motivació per a seguir avançant

Bon dia!

Avui parlaré en aquest post sobre com trobar la motivació per a seguir avançant, per a tirar endavant quan les circumstàncies no sempre són les desitjades.

Davant qualsevol repte personal podem arribar a un punt on ens desmotivem, on ens centrem en el fracàs, en allò que no hem aconseguit o en el que ens falta per arribar a on volem…estem cansats i veiem més allò negatiu, oblidant tot el que hem avançat. Els pensaments es tornen negatius, ens diem “no podré”, “no en sé”, ens sentim frustrats, cansats i actuem en conseqüència, deixant d’intentar-ho i per tant, confirmant així les nostres negres expectatives.

Podem estar a un pas del nostre somni, de la nostra fita, però si ens desmotivem podem deixar-ho estar i sentir que hem fracassat quan estàvem molt a prop, gairebé a tocar…

sea-man-person-holiday-medium

Així doncs, per afrontar positivament aquests moments de desànim i desmotivació et recomano:

1. Deixa de queixar-te, la queixa només t’omple d’energia negativa i t’atrapa encara més en el teu malestar, pren consciència, deixa de pensar en negatiu i posa’t a treballar, actua, mou-te i busca solucions o accepta el que està passant d’una forma constructiva, et sentiràs molt millor.

2. Centra’t en allò que va bé. Pensa en el que has aconseguit, mira i aprecia els progressos encara que siguin petits, i recompensa’t per cada pas endavant que aconsegueixis, el camí et serà molt més fàcil i agradable.

3. Posa’t objectius i metes realitzables, amb accions concretes per fer, o reconstrueix-les en funció del que vagi passant. Organitza’t be, no estiguis centrat només en la fita, relaxa’t i confia en tu, gaudeix del camí, accepta el que vagi venint amb aquesta actitud oberta i de gratitud.

4. Aprèn dels errors de forma constructiva. Deixa enrere l’actitud de perfeccionisme, tots ens equivoquem i l’equivocació pot ser la millor manera d’aprendre, una gran oportunitat per créixer, evolucionar i canviar.

Si poses en pràctica aquests quatre consells, probablement assoliras gran part de les teves fites, i sinó, de ben segur gaudiràs del camí i dels aprenentatges adquirits, guanyant salut i benestar.

Anna Perelló Costa, Psicòloga clínica i sexòloga de PSIGMA VIC i MANRESA
annaperello@psigma.cat