Cat / Esp

Atenció homes: les 6 claus per tenir un bon sexe

PER QUÈ NOSALTRES TAMPOC SOM TANT FÀCILS.

CoitoProgra

1- Deixa d’intentar controlar-ho tot, ja ho fas prou al teu dia a dia. Relaxa’t.

Durant el dia, prou que busquem controlar totes les situacions, portar la feina al dia, portar els nens a l’escola o anar-los a buscar a l’hora, ser un bon pare, ser un bon marit, controlar el menjar, fer esport, etc. Ja n’hi ha prou. Quan arribem al llit se suposa que hem de ser els millors amants, hem d’estar sempre preparats amb una gran erecció, hem d’aguantar hores de sexe sense fi i no només això sinó també deixar-les extasiades de plaer. Fins i tot aquí intentem controlar tant les variables, hi posem tanta ansietat i tanta angoixa al posar-nos el llistó tant amunt que després les coses no surten bé, busquem cuidar tant els detalls que és impossible fer-ho correcte, perdem l’empenta, les ganes, i fins i tot l’erecció. O volem ser tant bons i aguantar tant que també ens espantem d’un dia fer-ho malament, ens posem nerviosos i ejaculem massa ràpid. Posa el fre. Tots som persones, i quan arribem al llit hem d’intentar donar el millor de nosaltres, però sense exigir-nos massa. I si un dia estem cansats o hem tingut un dia estressant no et preocupis sinó tens una erecció, potser necessites desconnectar d’una altre manera. Relaxa’t, no pots intentar controlar totes les respostes fisiològiques del teu cos, ni del seu, hi ha un component massa instintiu i bàsic en el sexe que el fa incontrolable, i hem d’aprendre a gaudir de la incontrolabilitat i el caos, per poder tenir un bon sexe.

2- Comunica’t!!!

No vull caure en el tòpic de que “el sexe és un tabú, però que cada cop ho és menys”, etc. No obstant, és força veritat que tenim moltes pors i ens preocupem excessivament per coses que possiblement no tinguin tanta importància si les parlem. Els problemes normals del dia a dia quan els parles sembla que perdin importància, també passa amb les pors i preocupacions que tenim sobre el sexe. I qui millor que la nostra companya sexual (parella, amiga, esposa, amant, no entro a definir qui) per parlar-ne? Segurament ens alleujarà, ens dirà que no passa absolutament res, que no és tant important o potser simplement escoltarà i ens abraçarà, i amb això n’hi haurà prou per descarregar la tensió i per tant gaudir de millor sexe. Com a sexòleg veig molts homes que quan aconsegueixen parlar-ne amb la parella de forma constructiva, confessant pors i debilitats, la recuperació del seu problema sexual s’accelera. Comunica’t!!!

3- Tingues confiança en les teves moltes altres habilitats durant l’acte sexual, no tot és la penetració.

Vivim pensant que tota activitat sexual comença i acaba amb la penetració, hi dediquem la major part de les nostres energies, i això fa que augmenti l’autoexigència en aquest moment. Oblida-te’n. És un moment genial, espectacular, però ni molt menys el més important per fer que la teva parella gaudeixi plenament.Ocupa’t dels preliminars, treballa’ls bé, descobreix, explora què li agrada més o menys i fes que s’ho passi molt bé en aquest moment, després la penetració encara serà més espectacular i més fàcil. I si hi ha dies que acabes abans demostrat i demostra-li que no passa res! Fes que arribi a l’orgasme d’altres maneres, segur que tens molts recursos, idees o cops amagats, posa’ls en pràctica i impressiona-la.

4- Innova, pregunta, demana, inventa, suggereix.

Canvia.De tant en tant pots afegir alguna nova postura que et vingui de gust, pots anar al sexshop i mirar quines opcions hi ha per fer coses diferents, pots inventar-te coses. És important incentivar el diàleg amb la teva parella, preguntar que té ganes de fer, si hi ha alguna cosa que li agrada més que alguna altre o si té alguna fantasia o curiositat que vulgui posar a prova. De la mateixa manera demana quan vulguis alguna cosa. Si creus que necessites que la teva parella durant els preliminars et toqui a llocs diferents, jugui amb el nostre petit soldat d’alguna altra manera, o el que sigui fes-ho, demana-ho, sempre pot dir que no, però també ens pot sorprendre. Tornem al que dèiem abans. La comunicació és molt important. També per innovar.

5- Promou el sentit de l’humor durant la relació sexual.

Perquè si! Perquè a tots ens ha passat. Cops de cap a la paret, estirades doloroses i involuntàries de cabells, caigudes del llit, etc. Si! És humà, es natural i és divertit, com totes les altres dimensions de la nostra vida i Si! Podem riure’ns de nosaltres mateixos i de la situació. Durant la relació sexual riure i tenir sentit de l’humor ens pot obrir les portes a experiències molt més intimes i apassionants. És més, ens ho passem més bé i deixem de tenir vergonya de certes coses que d’altra manera podrien fer que no gaudíssim tant i que hi hagués més ansietat en l’ambient. Per tant si, pots riure amb la teva parella quan les coses surten del revés.

6- Gaudeix del teu sexe, gaudeix del seu sexe.

SEMPRE. El més important de tot plegat és que el sexe s’ha de gaudir. Tant del teu sexe com del seu sexe. A tots ens agrada i ens excita que la nostra parella gaudeixi de la relació sexual, de la mateixa manera que ens ha d’agradar veure que hem gaudit i que ens ho passem bé. Per tant, la millor manera de tenir un bon sexe es gaudint-l’ho com si fos l’última nit que vivim en aquesta terra! Ja sabeu nois, a GAUDIR!

Jordi Pujol Bret
Psicòleg i Sexòleg de Psigma
Num. Col·legiat 19993