Cat / Esp

Per què decidir “gaudir” del sexe?

la-masturbación

Segons Sílvia de Béjar (experta en Sexualitat Humana i Educació Sexual) a moltes dones podria no interessar-los el sexe, i aquesta circumstància, en el nostre món hipersexualitzat resulta una deshonra, o més ben dit, ho hem convertit en una deshonra.

Explica doncs, que l’exigència d’una fantàstica i profusa vida sexual ens ha marxat de les mans, i el fet de posar tan d’èmfasis en allò carnal (com si estar disposats a totes hores fos l’esperable), ens ha pogut dur a una manca d’interés sexual, a fracassar en entendre que dins de la normalitat també hi ha el “no desitjar”, i per descomptat, passar algunes dificultats i mals moments sexuals. La conclusió és clara doncs: si la teva libido no està a l’alça, no tens de què avergonyir-te!!

No obstant, el que si podríem debatre és el fet de no prendre mesures i conformar-nos amb el què hi ha. Sílvia considera que cap dona hauria de renunciar a les delícies que li pot proporcionar el seu cos, i pregunta obertament: per què hauriem de fer-ho? Per què ens hauríem de privar d’aquelles coses que formen part essencial de nosaltres mateixes i renunciar al plaer i als enormes beneficis que el bon sexe ens brinda més enllà d’allò carnal?

Sílvia ens aconsella doncs, deixar de preocupar-nos per passar a ocupar-nos del problema, desitjant recuperar la libido en primer lloc per nosaltres mateixes. Aquest i no un altre, ha de ser el nostre principal motiu per voler desitjar: per a mi, perquè compartir-nos o masturbar-nos (sinònim d’estimar-se a una mateixa) ens beneficia.

A banda de la satisfacció carnal que ens suposa, Sílvia menciona alguns dels nombrosos beneficis que ens aporta gaudir d’una bona sessió de sexe, a soles o en parella:

– Un acte d’autoafirmació, de validació com a adults i com a sers sexuals
– Ens fa sentir propietàries de la nostra sexualitat
– Fa que ens trobem bé, a gust amb la nostra pell
– Augmenta el nostre benestar i felicitat (gràcies a l’alliberació d’endorfines)
– El nostre cos desperta i vibra
– Prendrem consciència del nostre poder i de la nostre energia sexual
– Estimulem la nostra creativitat i autoconeixement
– Incitem les nostres fantasies
– Potenciem la nostra sensualitat
– Recuperem l’alegria infantil de jugar, d’explorar, de descobrir
– Ens sentim independents, fortes, lliures, vives
– Potenciem la nostra autoestima i seguretat personals
– Millora el nostre humor
– Desconnectem i alleugerim el nostre estrès, sentint-nos relaxades i renovades
– S’aturen el temps i les presses
– Potenciem la nostra libido (el desig genera desig)
– Si tenim parella, referma el nostre llaç afectiu, reforça la nostra intimitat emocional i ens predisposa a comunicar-nos

Sílvia també ens explica que “desitjar“, té molt a veure amb “decidir”: decidir que volem desitjar, decidir donar-nos permís, decidir que viurem el nostre cos i no perdrem l’oportunitat de sentir goig, decidir assumir el nostre enorme potencial per gaudir, decidir que esculls desitjar a l’altre, decidir que és la teva responsabilitat cuidar del teu plaer, decidir cuidar les teves trobades i no deixar-les a l’atzar… etc.

Així doncs…. Et decideixes?

Nosaltres t’animem a què ho facis!
Contacta’ns si et trobes amb qualsevol dificultat, els nostres sexòlegs i sexòlogues de l’equip t’ajudarem!!!