Cat / Esp

El mètode Hipopressiu

Bon dia de primavera,

Avui us volem explicar què és el Mètode Abdominal Hipopressiu, quins són els seus objectius i en què consisteix la tècnica hipopressiva.

La musculatura de la faixa abdominal  i del sòl pèlvic degut als constants augments de la pressió abdominal de la vida quotidiana i esportiva, a la inactivitat, als embarassos… perd la funció per la que està dissenyada, que és la d’aguantar els òrgans interns  situats al lloc que els pertoca. Amb els exercicis hipopressius, tornem aquesta funció reprogramant la resposta muscular davant aquestes circumstàncies incrementant el to muscular en repòs i disminuint el perímetre de la cintura.

Els exercicis hipopressius engloben diverses tècniques amb postures i moviments que aconsegueixen una disminució de la pressió de les cavitats toràcica, abdominal i pèlvica. Aquesta tècnica sorgeix com una alternativa per aconseguir una tonificació de la musculatura abdominal en el post part.

Els objectius són varis:

  • Reduir el perímetre abdominal aportant millores estàtiques, posturals i funcionals.

  • Prevenir tot tipus d’hèrnies (inguinals, abdominals, crurals, vaginals…).

  • Regular els paràmetres respiratoris.

  • Prevenir la incontinència urinària.

  • Augmentar i regular els factors vascularitzats sent eficaç en prevenir i solucionar edemes i cames pesades.

  • Prevenir lesions articulars i musculars per la normalització del to muscular general.

  • Proporcionar una eficaç protecció lumbar-pèlvica.

  • Proporcionar benestar i plaer com tot exercici físic.

Les tècniques hipopressives es realitzen a través d’exercicis físics rítmics complexes de reprogramació corporal que permet al sistema nerviós cerebral modificar l’esquema corporal i emocional, i que tenen la característica en comú d’aconseguir una disminució de la pressió intra-abdominal. El test diagnòstic i l’aprenentatge de la tècnica ha de realitzar-se amb un professional de l’activitat física certificat en el Mètode Hipopressiu M. Caufriez, el qual en farà una valoració general de l’estat de la salut de la persona per detectar possibles condicionants o realitzar les recomanacions adequades en cada cas per assegurar l’efectivitat de l’exercici.

Depenent de la persona, el temps necessari per començar a veure els resultats és de dos a sis mesos. Això requereix que els exercicis es realitzin correctament i de forma constant. La reprogramació acaba quan el professional Diplomat en el Mètode Hipopressiu Marcel Caufriez realitza els tests amb els resultats esperats. A partir d’aquest moment, només serà necessari un manteniment de forma periòdica.

Eduard Rodellas, Entrenador personal de Psigma Vic
eduardrodellas@psigma.cat