Cat / Esp

Ep!!! Que em costa llegir!!!

Bon dia a tots/es!!

La dislèxia és un trastorn de l’aprenentatge de la lectura amb base neurobiològica. Això fa que nens i nenes amb una intel·ligència dins de la normalitat i que han seguit una escolarització normalitzada i estan motivats per aprendre, tinguin greus dificultats en l’adquisició de la lectura.

Es caracteritza per una lectura lenta, poc automatitzada i amb molts errors. Així com també podem trobar infants i adolescents que a més cometen greus errors a l’hora d’escriure i als que costa entendre el que llegeixen.

Això provoca conseqüències a molts nivells: manca de motivació a l’escola, mal rendiment acadèmic, fracàs i abandonament escolar, sentiments d’inferioritat, baixa autoestima, problemes de conducta… Per això és molt important la detecció i intervenció primerenca.

A Aula Psigma estem sempre buscant aquelles intervencions i eines més eficaces i que us puguin ajudar a superar millor les vostres dificultats, i és per aquest motiu que hem iniciat una col·laboració amb la Universitat de Barcelona i el projecte Binding. L’objectiu és oferir la millor intervenció possible a nens i nenes amb dificultats lectores de forma eficient i eficaç creant estratègies basades en l’evidència científica.pexels-photo-51174

Amb aquesta finalitat, investigadors de la Universitat de Barcelona han creat una plataforma virtual que permet als nens i nenes entrenar cada dia des de casa seva amb la seva família. D’aquesta manera, la família no s’ha de desplaçar a cap centre i la intervenció pot ser diària. Cada dia i durant 10 minuts, s’entrena des de casa i un equip multidisciplinar del qual formem part els professionals d’Aula Psigma, analitzem diàriament els resultats i preparem noves sessions adaptades a les dificultats individuals de cada nen/a. Les famílies mai estan soles perquè la comunicació amb els professionals és diària i només s’han de realitzar sessions presencials cada 4-6 setmanes.

Les últimes investigacions realitzades apunten a que el 90% dels nens i nenes que realitzen binding arriben a assolir un rendiment lector adequat per la seva edat i curs acadèmic.

Si creus que el teu fill o filla pot tenir dificultats amb la lectura, truca’ns o posa’t en contacte amb nosaltres. T’informarem sense cap compromís!

Naiara MuñozPsicòloga infanto-juvenil a AULA PSIGMA
naiaramunoz@psigma.cat