Cat / Esp

La carta als Reis Mags

Bon dia!!

Arriba el Nadal i amb ell les moltes temudes cartes al Tió i als Reis Mags. Els nostres fills i filles es veuen bombardejats contínuament per anuncis i anuncis de joguines i per suposat ho volen tot. La pregunta de molts pares és: Quin nombre de regals és convenient que rebin els nostres nens i nenes? Què els hi regalem?

No hi ha una resposta concreta referent al nombre de regals que han de rebre els nens i nenes, evidentment cada casa és un món i cada família té un criteri propi, però si que els experts recomanen que el nombre de regals per a cada nen i nena giri entorn dels 3. I per què tres? Evidentment no ha de ser un nombre exacte però en el que sí que coincideixen les veus expertes és en que masses joguines acaben devaluant els regals, és poc educatiu i genera avorriment (Faros, 2014). Per això també recomanen posar-se d’acord amb familiars sobre què volem i què considerem necessari que rebin els nostres fills i filles.

christmas-xmas-gifts-presents-large

És molt important que a l’hora de comprar regals no ens deixem influir per anuncis, descomptes… cal pensar què li agrada al nostre fill i de què en traurà el màxim de profit, potser el que més acabarà utilitzant o el que més li acabarà agradant no és el que té la caixa més atractiva, l’anunci més impactant o la joguina de moda del nadal. Les seves aficions ens donaran moltes pistes del tipus de joguina/regal que hem de triar.

També cal tenir en compte què és el que el nen/a aprendrà amb aquella joguina, si pot ser, triem joguines que estimulin les seves capacitats (llibres, contes, trencaclosques, jocs de memòria…), que els ajudin a aprendre coses noves o que transmetin algun valor que creiem important que adquireixin.

I un dels consells que, com a equip especialista en desenvolupament infantil i juvenil creiem dels més importants és: JUGUEM EN FAMÍLIA, escollim jocs familiars, jocs que predisposin els nens i nenes a gaudir d’una estona amb nosaltres, que els ensenyin a guanyar i a perdre, a tolerar la frustració, a sentir-se estimat i acompanyat, que els ajudin a desenvolupar estratègies de treball en equip, de resolució de conflictes…

Siguem egoistes i “colem” a la carta dels Reis dels nostres fills i filles el nostre propi desig: PASSAR MÉS (QUANTITAT) I MÉS (QUALITAT) TEMPS AMB ELLS!

Naiara Muñoz Puig, Psicòloga infanto-juvenil de PSIGMA Vic i Girona
naiaramunoz@psigma.cat