Cat / Esp

La medicina tradicional xinesa també funciona per nens i joves!

Agulles i nens, una mala combinació oi? Tots sabem que els nens odien que els punxin, llavors com és possible que l’acupuntura sigui una bona opció per mantenir sans els nostres fills?

Les diverses tècniques de la medicina tradicional xinesa, incloent l’acupuntura, poden ser increïblement eficaç en el tractament d’una àmplia varietat de trastorns infantils i juvenils.

Trastorns com:

 – Dolors d’oïda,
 – Infecciones respiratòries
 – Al.lèrgies
 – Problemes digestius
 – Orinar-se al llit
 – Acné
 – TDAH (trastorns de dèficit d’atenció i hiperactivitat)
i d’altres es poden resoldre amb tècniques pediàtriques de medicina tradicional xinesa com l’acupuntura i el massatge tuina.

Sovint ens pregunten:

Quina edat ha de tenir el nen per a rebre acupuntura? Una pauta general és a partir de 8 anys.

Els tractaments d’acupuntura en els nens difereixen dels tractaments d’acupuntura d’adults? Depèn del nen i el professional; sovint quan es realitza l’acupuntura en un nen, l’acupuntor pot retenir les agulles durant menys temps. Altres professionals insereixen i extreuen les agulles al moment.

En medicina tradicional xinesa, es creu que els nens tenen l’energia o qi molt activa. És per aquesta raó que responen als tractaments d’acupuntura o altres tècniques molt ràpidament, i per tant no cal mantenir les agulles el mateix temps que en una persona adulta.

Però no sempre treballem amb agulles!

A banda de fer servir agulles, en moltes ocasions el tractament es fa amb massatge tuina.

El massatge tuina es considera una de les branques de la medicina tradicional xinesa. A diferència de les tècniques de massatge occidentals, el massatge tuina es centra en treballar els punts d’acupuntura i els meridians per encaminar els trastorns.

El massatge tuina s’utilitza tant per a problemes de salut crònics com aguts, de manera preventiva i com a reforç de la salut en general.

Si sou uns pares que busqueu una manera segura i natural de prevenir i tractar els trastorns en els vostres fills, desitgem que considereu l’acupuntura i el massatge tuina. Funcionen!

Jordi Pou Palau, Medicina tradicional xina  /  Membre de la Societat d’Acupuntors de Catalunya
jordipou@psigma.cat