Cat / Esp

L’occipital la base de l’equilibri

Aquest  mini article s’ha extret de la pàgina web TenerifeOsteopata, i s’ha traduït al català íntegrament.

“Traducció d’un “mini -article ” que ha publicat un ostheopathe a París a Facebook . Com ell ha dit que està encantat que tots puguem llegir la ” visió osteopàtica ” per a la prevenció , aquí ho hem traduït al tercer idioma més parlat en aquest món .

L’occipital , la base de l’equilibri …

El nadó sovint fa l’extensió  utilitzant el cap i el coll; el qual  ja ha estat amb el cap cap avall durant diversos mesos previs al naixement , ” s’assegura a si mateix contra la columna lumbar ” descendint gradualment a l’espai la conca de la seva mare . ..

Aquest  petit  cap serà sotmès  a diverses pressions en els tres plans de l’espai , seguit pel coll , les espatlles , la columna vertebral sencera , la conca i després els membres inferiors …

Tres forces de la naturalesa per tant , entren en joc : resistència mecànica de la conca , així com la contracció uterina i la gravetat .

Cada nen és diferent i cada embaràs i part ho és també . Aquest gest d’extensió , la secció occipital del crani ( la zona posterior corbada que es posa en un coixí ) es trobarà amb diferents parts de la conca durant el camí del part … en general , al final es troba amb la símfisi púbica de la mare i en el costat oposat , d’acord amb la rotació durant el part , el crani també pressiona contra l’articulació sacro- coccígia … molt poques dones acaben amb un dolor a la còccix provocant molèsties mentre està assegut .

Tornem a la part posterior del crani anomenat l’occipital , que és on es troba l’articulació de la primera cervical i per tant … la prolongació de l’eix de tota la columna vertebral … que es torna estacional una vegada que el nen guanya una posició vertical , en primer lloc mentre s’està assegut i després quan està parat . A més , es dóna pas a totes les xarxes arteriola – venosa que permeten la nutrició i el drenatge de la cavitat cranial sencera ! Viola Frymann i Osteòpata Americana , entre més de 2000 nadons vistos en consulta , ha trobat una « taxa de 90 % de les lesions osteopàtiques » en aquest occipital !

D’aquí la importància del treball en aquesta regió , la ubicació del “nostre ordinador” unida òbviament amb la resta del cos !

Quantes « plagiocefàlies » ( un lloc aplanada del crani ) hi ha en els nostres cotxes de nens d’avui ! ! Per cert , podem trobar combinat torticoli neonatal , la traducció d’aquest cap baix, imbricació mecànica del nostre futur nadó . El treball osteopàtic  per a nadons no pot resoldre tot i requereix , quan una torticoli addicional és present , el treball conjunt amb un quinesióleg  especialitzat recomanat pel pediatre .

 

Un crani ben equilibrat en el seu eix . ! …”Craneo