Cat / Esp

T’agradaria provar l’acupuntura però et fan por les agulles?

Bon dia psigmer@s!

Avui us parlem sobre l’acupuntura i la por a les agulles.

Molta gent quan sent a parlar dels beneficis de l’acupuntura a algú que l’ha provat pensen: “ Això també seria bo per a mi! Menys estrès, dormir millor, més bones digestions….qui no ho vol això? Tanmateix, hi ha una cosa que els atura i no els deixa gaudir dels beneficis de l’acupuntura: la por a les agulles,  la raó principal per la qual molta gent no prova l’acupuntura.

4 coses que has de recordar si tens por de provar l’acupuntura:

Als acupuntors sempre ens pregunten per les agulles que utilitzem, nosaltres sempre expliquem quatre punts rellevants:

acupunturaLes agulles que utilitzem no tenen res a veure amb les que coneixes.

La por a les agulles és normal si considerem que hem associat les agulles al dolor, analítiques de sang, vies intravenoses, etc. Les agulles d’acupuntura són fines com els cabells i no s’assemblen en res a les que veiem en una consulta mèdica.

Utilitzem l’acupuntura amb nens.

La sensació de l’agulla és tan suau que s’utilitza en nens. Quan un adult té por de les agulles el millor és compartir anècdotes de nens que han provat l’acupuntura.

 Vosaltres teniu el control.

La gent creu que un cop té posades les agulles no es podrà moure i que haurà d’estar quiet suportant el dolor de les agulles.

Res més lluny de la realitat. Un bon acupuntor s’ajustarà al ritme que et fagi sentir còmode, si alguna agulla et molesta te la treurà, li pots comentar aquelles zones on et fa més respecte que et punxin. Volem que et sentis acompanyat i que siguis part important del tractament.

No tot en la medicina tradicional xinesa són agulles.

Si realment les agulles et fan por, els acupuntors utilitzem altres tècniques que et poden ajudar; la moxibustió, la fitoteràpia, l’auriculoteràpia, les ventoses, entre d’altres, són tècniques que no utilitzen les agulles.

Què ens dius? Segurament aquest 2017 és el moment per superar les teves pors i provar l’acupuntura, t’esperem!

Jordi Pou Palau, Acupuntor a PSIGMA VIC
jordipou@psigma.cat